Ranked #1 Best Cloud Service Provider in the Netherlands 2024!
E-commerce
10 min read

Hur du hittar din WordPress-inloggnings-URL (ändra den, lås den)

VerFASST VON
Veröffentlicht am
November 23, 2023

Att hitta och hantera din WordPress-inloggnings-URL kan vara en utmaning, särskilt om du är ny på plattformen. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig! I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du hittar din WordPress-inloggnings-URL, ändrar den och låser den för att öka säkerheten på din webbplats. Låt oss komma igång!

Hitta din WordPress-inloggnings-URL

För att logga in på din WordPress-adminpanel, behöver du veta din inloggnings-URL. Den vanligaste inloggnings-URL:en för WordPress-webbplatser är dindomän.se/wp-admin eller dindomän.se/wp-login.php. Du kan också använda dindomän.se/login eller dindomän.se/admin i vissa fall. Prova dessa olika URL:er för att se vilken som fungerar för din webbplats.

Om ingen av ovanstående URL:er fungerar kan du försöka hitta din inloggnings-URL genom att gå till din webbplats filsystem via FTP och leta efter filen wp-login.php. Platsen för den här filen kommer att ge dig din inloggnings-URL.

Ändra din WordPress-inloggnings-URL

För att öka säkerheten på din webbplats och skydda den mot obehöriga åtkomstförsök kan det vara en bra idé att ändra din WordPress-inloggnings-URL. Det finns flera sätt att göra detta, men det enklaste är att använda en plugin.

 1. Installera och aktivera en plugin som gör det möjligt att ändra inloggnings-URL, som till exempel WPS Hide Login eller WPServeur.
 2. Gå till plugin-inställningarna och leta efter alternativet för att ändra inloggnings-URL.
 3. Ange en ny URL för din inloggningssida och spara inställningarna.

Kom ihåg att uppdatera dina bokmärken och dela den nya inloggnings-URL:en med ditt team så att alla vet hur de ska logga in på webbplatsen i framtiden.

Lås din WordPress-inloggnings-URL

För att ytterligare skydda din webbplats mot obehörig åtkomst kan det vara klokt att låsa din WordPress-inloggnings-URL. Detta innebär att endast personer med rätt behörighet kommer att kunna logga in på din adminpanel. Här är några sätt att göra detta:

 1. Använd en säkerhetsplugin som Wordfence Security eller Wordfence föratt begränsa antalet inloggningsförsök och låsa ute användare efter ett visst antal misslyckade försök.
 2. 2. Aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) för att säkerställa att bara auktoriserade användare kan logga in på ditt WordPress-adminområde. Det finns flera plugins som hjälper dig att aktivera 2FA, som Google Authenticator eller Two Factor Authentication.
 3. Använd en plugin som IP Whitelist eller 10up för att begränsa åtkomsten till din inloggnings-URL baserat på användarnas IP-adresser. Detta innebär att bara personer med IP-adresser som du anger kommer att kunna komma åt din WordPress-inloggningssida.

Extra säkerhetstips för din WordPress-webbplats

Utöver att ändra och låsa din WordPress-inloggnings-URL finns det fler åtgärder du kan vidta för att säkerställa att din webbplats är säker och skyddad:

 1. Håll dina WordPress-plugins och teman uppdaterade. Föråldrade plugins och teman kan innehålla säkerhetsbrister som kan utnyttjas av hackare.
 2. Använd starka och unika lösenord för alla dina användarkonton. Se till att ditt administratörslösenord är särskilt starkt och svårt att gissa.
 3. Säkerhetskopiera din webbplats regelbundet. Om din webbplats skulle bli hackad eller skadas av någon anledning, kommer en säkerhetskopia att göra det enkelt för dig att återställa din webbplats till en fungerande version.

Alumio: En integrationsplattform som kompletterar din WordPress-webbplats

Medan vi diskuterar säkerhet och administration för din WordPress-webbplats, är det värt att nämna Alumio, en hållbar WordPress-integrationsplattform som kan hjälpa dig att hantera och utveckla din digitala verksamhet. Alumio erbjuder skalbara lösningar för att integrera olika system och processer, vilket gör det enkelt för dig att expandera och förbättra din webbplats utan begränsningar. Med över 10 års erfarenhet av att skapa integrerade mjukvarulösningar kan Alumio vara en värdefull resurs för ditt företag när du växer och utvecklas inom den digitala världen.

Sammanfattning

Att hitta, ändra och låsa din WordPress-inloggnings-URL är viktiga steg för att säkerställa att din webbplats är skyddad mot obehöriga åtkomstförsök och säkerhetsproblem. Genom att följa tipsen och råden i den här artikeln kan du enkelt förbättra säkerheten på din WordPress-webbplats och minimera risken för att bli utsatt för hackare och skadlig kod. Kom ihåg att alltid hålla dina plugins och teman uppdaterade, använda starka lösenord och säkerhetskopiera din webbplats regelbundet. Dessutom, överväg att utforska integrationsplattformar som Alumio för att ytterligare förbättra din webbplats prestanda och säkerhet.

Vanliga frågor om WordPress-inloggning

I det här avsnittet kommer vi att svara på några vanliga frågor kring WordPress-inloggning och relaterade ämnen.

Hur kan jag återställa mitt WordPress-lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att klicka på länken "Glömt lösenord?" på din WordPress-inloggnings-URL. Följ instruktionerna för att ange din e-postadress och få en återställningslänk skickad till dig. Klicka på länken i e-postmeddelandet och följ instruktionerna för att skapa ett nytt lösenord.

Vad gör jag om jag har blivit utelåst från min WordPress-webbplats?

Om du har blivit utelåst från din webbplats på grund av för många misslyckade inloggningsförsök eller andra säkerhetsåtgärder, kan du prova följande:

 1. Kontakta din webbhotells support och be dem hjälpa dig att återställa åtkomsten till din webbplats.
 2. Om du har FTP-åtkomst till din webbplats, kan du försöka inaktivera plugins eller teman som kan vara orsaken till problemet.
 3. Om inget annat fungerar, överväg att återställa din webbplats från en säkerhetskopia.

Hur kan jag förhindra obehörig åtkomst till min WordPress-webbplats?

För att förhindra obehörig åtkomst till din WordPress-webbplats kan du vidta flera säkerhetsåtgärder, inklusive:

 1. Ändra och låsa din WordPress-inloggnings-URL, som vi har beskrivit i den här artikeln.
 2. Använda starka och unika lösenord för alla dina användarkonton.
 3. Aktivera tvåfaktorsautentisering för att säkerställa att endast auktoriserade användare kan logga in.
 4. Begränsa åtkomsten till din inloggnings-URL baserat på användarnas IP-adresser.

Avslutande tankar

Att skydda din WordPress-webbplats är en viktig del av att äga och underhålla en framgångsrik online-verksamhet. Genom att följa råden och tipsen i den här artikeln, kan du förbättra säkerheten på din webbplats och ge dina besökare och kunder en trygg och säker upplevelse.

Oavsett om du är en erfaren WordPress-användare eller helt ny på plattformen, är det viktigt att vara medveten om och proaktivt hantera säkerhetsfrågor. Genom att ständigt övervaka och uppdatera din webbplats, använda starka lösenord och implementera säkerhetsåtgärder som tvåfaktorsautentisering och IP-vitlistning, kan du försäkra dig om att din WordPress-webbplats är skyddad mot potentiella hot och risker.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig insikt och användbara tips om hur du hittar, ändrar och låser din WordPress-inloggnings-URL, samt hur du säkerställer att din webbplats är så säker och skyddad som möjligt. Om du följer dessa råd och ständigt arbetar för att förbättra din webbplats säkerhet och prestanda, kommer du att vara väl rustad för att hantera de utmaningar och möjligheter som den digitala världen erbjuder.

Nehmen Sie Kontakt auf

Wir helfen Ihnen gerne weiter und beantworten Ihre Fragen

About our partner

Start integrating with popular apps!

No items found.

Connect with any custom endpoint

Start integrating with popular apps!

No items found.

Connect with

No items found.

Hol dir eine kostenlose Demo der Alumio-Plattform

um die Vorteile der Automatisierung für Ihr Unternehmen aus erster Hand zu erleben!
Book now!