Gerangschikt als #1 Beste Cloud Service Provider van Nederland 2024!

Hantera cachen: En omfattande guide för att rensa Magento 2-cachen

Geschreven door
Gepubliceerd op
November 20, 2023

Hantering av cachen är en grundläggande del av att arbeta med en webbplats som drivs av Magento 2. Att veta hur man hanterar och rensar cachen på rätt sätt kan förbättra prestanda och säkerställa att din webbplats uppdateras korrekt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du hanterar och rensar Magento 2-cache effektivt och hur Alumios flexibilitet och företagskapacitet kan bidra till att säkerställa framgångsrika integrationsprojekt.

Varför är cachehantering viktig?

Cachehantering är viktig eftersom den påverkar hur snabbt och smidigt din webbplats laddas och uppdateras. Genom att lagra temporära data kan cachen minska serverns belastning och förbättra prestanda. Men om cachen inte hanteras korrekt kan det leda till föråldrade eller felaktiga data som visas för dina besökare.

De olika typerna av cache i Magento 2

Magento 2 har flera olika cachetyper som hjälper till att optimera webbplatsens prestanda. De vanligaste inkluderar:

 1. Konfigurationscache (Configuration cache): Lagrar konfigurationsdata för att snabba upp sidinläsning.
 2. Layoutcache (Layout cache): Sparar layoutinformation för att snabba upp renderingen av sidor.
 3. Blockera HTML-cache (Block HTML cache): Lagrar HTML-koden för sidblock för att förbättra prestanda.
 4. Översättningscache (Translations cache): Sparar översättningar för att minska belastningen på servern.

Hur man rensar Magento 2-cachen

För att rensa Magento 2 clear cache följer du dessa steg:

 1. Logga in på Magento 2-adminpanelen.
 2. Gå till System och välj Cache Management.
 3. Markera de cachetyper du vill rensa eller välj Select All för att rensa alla.
 4. Klicka på Submit för att rensa den markerade cachen.

Använda kommandoradsgränssnittet (CLI) för att rensa cachen

Förutom att använda adminpanelen kan du också använda kommandoradsgränssnittet (CLI) för att rensa cache Magento 2. För att göra detta, kör följande kommando i terminalen:

bin/magento cache:clean

Detta kommando rensar alla cachetyper. Om du vill rensa en specifik cachetyp, lägg till dess kod efter kommandot, till exempel:

bin/magento cache:clean config

Automatisera cachehantering med Alumio

Som vi nämnde tidigare kan Alumios flexibilitet och företagskapacitet hjälpa dig att lyckas med dina integrationsprojekt. Alumio kan också vara en värdefull resurs när det gäller cachehantering i Magento 2. Genom att integrera Alumio i ditt system kan du automatisera cachehanteringsprocessen och säkerställa att din webbplats alltid är uppdaterad och presterar på bästa möjliga sätt.

Optimera cachehanteringen med tredjepartsmoduler

Det finns flera tredjepartsmoduler som kan hjälpa dig att optimera och förbättra cachehanteringen i Magento 2. Genom att installera och konfigurera dessa moduler kan du få ännu bättre kontroll över din webbplats prestanda och säkerställa att cachen hanteras korrekt.

Några populära tredjepartsmoduler för cachehantering inkluderar:

 1. Fullständig sidcache (Full Page Cache): Denna modul hjälper till att optimera sidinläsning genom att cachelagra hela sidor, inklusive dynamiskt innehåll.
 2. Redis-cachehantering (Redis Cache Management): Denna modul erbjuder en alternativ cachemekanism som är mer skalbar och snabbare än standardfilbaserade cachemetoder.

Vanliga problem och lösningar vid cachehantering

Det finns några vanliga problem som kan uppstå när du hanterar cachen i Magento 2. Här är några tips för att lösa dessa problem:

 1. Föråldrade data visas: Om du märker att din webbplats visar gammal eller felaktig information, se till att rensa cachen enligt anvisningarna ovan. Om problemet kvarstår, kontrollera om det finns några konflikter med tredjepartsmoduler eller anpassade teman.
 2. Långsam sidinläsning: Om sidorna på din webbplats laddas långsamt, överväg att optimera cachehanteringen med hjälp av tredjepartsmoduler eller Alumio-integrationer. Det kan också vara värt att undersöka serveroptimeringar och prestandaförbättringar.
 3. Cache-relaterade felmeddelanden: Om du stöter på cache-relaterade felmeddelanden i Magento 2, försök att rensa cachen och kontrollera systemloggar för att identifiera eventuella problem. Om problemet kvarstår, överväg att konsultera en expert på Magento 2 eller din webbhotells support.

Sammanfattning

Att hantera och rensa cachen i Magento 2 är avgörande för att säkerställa optimal prestanda och uppdaterade data på din webbplats. Genom att följa de steg och tips som beskrivs i den här artikeln kan du effektivt hantera cachen och förbättra din webbplatsens prestanda. Dessutom kan Alumios flexibilitet och företagskapacitet vara en ovärderlig resurs för attautomatisera cachehanteringsprocessen och säkerställa att dina integrationsprojekt är framgångsrika.

Kom ihåg att cachehantering är bara en del av att optimera din webbplats och att det är viktigt att kombinera det med andra prestandaförbättringar och optimeringar. Genom att använda tredjepartsmoduler och dra nytta av Alumios kraftfulla funktioner kan du skapa en snabb och effektiv webbplats som ger en förstklassig upplevelse för dina besökare.

Att arbeta med en erfaren och kunnig team är också avgörande för att säkerställa framgångsrika integrationsprojekt. Genom att kombinera rätt mjukvara, som Alumio, med rätt teamkunskap kan du skapa en skalbar och framgångsrik lösning för ditt företag.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en bra grund för att hantera och rensa cachen i Magento 2 och att du nu känner dig säkrare i att ta itu med dessa uppgifter på din egen webbplats. Om du har några frågor eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss eller utforska våra andra resurser om Magento 2 och Alumio.

Neem contact op

We helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen

About our partner

Start integrating with popular apps!

No items found.

Connect with any custom endpoint

Start integrating with popular apps!

No items found.

Connect with

No items found.

Ontvang een gratis demo van het Alumio-platform

om de automatiseringsvoordelen voor uw bedrijf uit de eerste hand te ervaren!
Boek nu!